keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Lähihoitajalle valmistujaiskakkua


Sain valmistaa hyvälle ystävälleni valmistujaiskakun ja kuten kakusta huomaa, niin teemana oli siis lähihoitaja :) Omasta mielestäni tämä onnistui ihan hauskasti, vaikkakaan en ole tyytyväinen noihin kirjoituksiin. Käsialaa pitää saada rutkasti paremmaksi.

Kakun täytteiksi valitsin tällä kertaa suklaa- ja mangomousset. Kakun halkaisija oli 15cm eli moussemäärät ovat sen mukaisia. Mangoa minulta jäi hieman yli eli halutessaan sitä voi pienentää. Riittää varmaankin 20cm vuokaankin tämä määrä.
Suklaamousse:
1/2 prk mascarpone
1 dl kuohukerma
150g maitosuklaa
2 tl vanilliinisokeri
2 rkl sokeria

1. Vatkaa mascarpone ja kerma vaahdoksi. -> lisää sokerit.
2. Viimeisenä lisätään sulatettu suklaa varovasti sekoittaen.

Itselläni tästä tuli melko jäykkää eli en laittanut mitään liivatetta, mutta jos sen kokee tarpeelliseksi niin toki voi lisäillä.

                Mangomousse

1 prk mangopilttiä
1/2 prk valkosuklaa-limerahka
1/2 prk maitorahka
1 dl kerma
4 tl vanilliinisokeri
2 rkl sokeri

1. Vaahdotetaan kerma,rahkat ja sokeri keskenään. 
2. Lisätään joukkoon osa piltistä. 
3. Loput piltistä käytetään hillon tapaan kakun kerroksen pinnalle.



 Kakun täyttämisen viimeistelin voikreemillä, mitä kannattaakin levittää ensin reilu kerros, että kakusta saa tasaisen eikä pinnasta lähde turhia muruja. Ylimääräinen kreemi kaavitaan kakun pinnalta ja jätetään jäljellä ohut mutta tasainen pinta. Tässä kohtaan suosittelen tarkkuutta ja huolellisuutta, sillä sokerimassan levittäminen on helpompaa kun kakun pinta on tasainen eikä ole liiemmin kuoppia. Kaikki kohoumat näkyvät kuitenkin massan alta. Itse suosin kreemin levittämistä jo edellisenä päivänä, niin että se ehtii kovettua seuraavaan päivään ennen kuorrutuksen lisäämistä.

 Tähän kakkuun käytin paljon kehuttua satin ice kuorrutusta, mutta itse en lämmennyt tälle massalle ainakaan tällä kerralla. Massaa oli kieltämättä mukava vaivata, sillä se on hyvin pehmeää. Kuitenkin tuntui että kokoajan sai olla lisäämässä tomusokeria kun jo vaivatessa tarttui pöytään kiinni ja sama kaulatessa. Lisäksi kaikki pienetkin sormen jäljet jäivät pintaan ja niitä ei meinannut saada millään pois, paitsi aloittamalla alusta.

Makunsa puolesta tämä kyllä sai kehuja ja jopa he ketkä ennen eivät pahemmin ole sokerimassasta välittäneet niin kertoivat että kerrankin hyvän makuinen päällinen.

Kaulimisen jälkeen on aika nostaa kuorrute kakun päälle. Kuten huomaatte niin itselläni menee runsaasti reunojen yli ja kieltämättä jopa liioittelin massan määrän kun tätä kaulasin. Kakkua päällystäessä kannattaa kuitenkin muistaa että kuorrutetta saa helposti pois, mutta lisääminen ei niin onnistukaan mikäli jää liian pieneksi.

 Reunat viimeistelin tälläisellä työkalulla, sillä en halunnut tähän perinteistä suoraa reunaa. Lopuksi vielä reunanauha, mikä ei siis ole syötävä mutta antoi kuitenkin kauniin loppusilauksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti